Je nieuwe Jobflirt is tenminste houdbaar tot?

Door

Hallo allemaal,

Jobflirts, de reden van bestaan van Elect. Deze week hebben we de drieduizendste jobflirt verzonden. Een mooi moment voor het team. Tegelijk gaan we wat veranderingen doorvoeren waarover ik jullie wil bijpraten. Dat gaat over je profiel, de jobflirts en als laatste een overzicht van de meest gebruikte zoektermen op Elect.

Jobflirts waren tot nu toe onbeperkt houdbaar. Dat leverde soms awkward momenten op, als na vier maanden een flirt alsnog werd geaccepteerd. Of het liet de werkgever in dubio want er wordt maar door de helft van jullie gereageerd op de verzonden flirts. Nu brengen we naar beide kanten duidelijkheid. We hebben de afgelopen maanden wat geëxperimenteerd met de titels en de teksten van de flirts. Dat gaf een kleine verbetering, maar nog steeds blijft de flirt in 55% van de gevallen op 'pending' staan.

Daarom zijn de jobflirts vanaf nu nog maar twee weken te gebruiken. Daarna vervallen ze vanzelf. Natuurlijk krijg je een week en een dag voor het verlopen een reminder van ons. In je dashboard staat een extra tab, 'Verlopen' met een overzicht van gemiste jobflirts. We denken nog na over een eventuele heractivatie vanuit de kant van het talent. De werkgever kan je voor de vacature waarop je een flirt hebt laten verlopen niet meer benaderen.

Nu we het toch over flirts hebben, daar zijn we ook mee bezig op andere plekken. Een van de volgende klussen is het meer fuzzy maken van de zoekcriteria. Jullie gaven aan dat een match ook wel niet helemaal op alle punten hoefde te zijn, als daar over onderhandeld kan worden. Binnenkort kun je op je profiel aangeven welke eisen onderhandelbaar zijn en welke 'hard' zijn. Het salaris blijft een harde eis. Als laatste is er de optie 'gewenste nieuwe baan' toegevoegd in je profiel. Je kunt het veld vinden in het tabblad 'Eisen en verwachtingen'. Hier kun je aangeven wat je graag zou willen gaan doen.

One more thing. Veel van jullie vroegen naar welke skills er wordt gezocht. Hieronder zie je de top 20 van de afgelopen week. We zijn bezig met het aansluiten van werkgevers met IT banen buiten de top 20, zodat we ook mensen met een meer hardware profiel aan flirts kunnen helpen.

 1. PHP
 2. Java
 3. Javascript
 4. C#
 5. Angular
 6. .net
 7. Front-end
 8. React
 9. CSS
 10. HTML
 11. Agile
 12. MySql
 13. Scrum
 14. Python
 15. Back-end
 16. AWS
 17. Linux
 18. Symfony
 19. Soap
 20. Rest