Eén op de vier IT’ers overweegt om te vertrekken bij de huidige werkgever

Door

Één op de vier IT’ers overweegt om te vertrekken bij de huidige werkgever. Ze voelen zich niet voldoende gewaardeerd binnen het huidige bedrijf. Met name het salaris, de bedrijfscultuur en het gebrek aan doorgroeimogelijkheden zijn reden om te vertrekken. Dit blijkt uit een onderzoek van tech site Tweakers onder ruim 1500 IT’ers. Met haar platform Tweakers Elect helpt Tweakers NIT talenten met het vinden van een betere baan.

Het zoeken naar de juiste baan is zelfs in de markt voor IT’ers nog best een uitdaging. Werkgevers halen werkelijk alles uit de kast om nieuwe mensen te werven. Deze intensieve werving is een grote irritatie bij de doelgroep. Jadine van Ooijen, manager van Tweakers nieuwe carrière platform: “De helft van de Nederlandse IT’ers wordt minstens een keer per maand benaderd door een recruiter en die contacten worden over het algemeen als (zeer) negatief beoordeeld. Met Tweakers-Elect zijn beschermen we de IT’er tegen uitwassen op de markt”.

Sommige recruiters schromen namelijk niet om zich bijvoorbeeld voor te doen als familielid of collega om op de huidige werkplek van de potentiële kandidaat contact te krijgen. Ook het benaderen van IT-talent op jobsites zoals LinkedIn gaat vaak op een massale en onpersoonlijke wijze. En dat is een gemiste kans, want meer dan driekwart van de IT’ers op Tweakers geeft aan dat ze interesse hebben in een nieuwe baan.

Daarom heeft Tweakers het profielen platform Tweakers Elect gestart. IT’ers worden anoniem en uitsluitend op basis van hun kennis en wensen aan vacatures gekoppeld. Via een persoonlijke benadering waarbij werkgevers antwoord moeten geven op persoonlijke vragen van een van de 8.000 talenten uit de database voordat er contact mogelijk is.

Voor 80% van de respondenten is de manier van zoeken naar een nieuwe baan via Tweakers Elect dan ook een uitkomst. Je wordt als IT’er alleen benaderd door de werkgever, niet met mooie beloftes maar met echte banen. Voor werkgevers is Tweakers Elect een perfecte mogelijkheid om te zoeken naar mensen die aansluiten bij het salaris, de locatie van het bedrijf en de bedrijfscultuur.

Nieuwsgierig geworden naar wat Tweakers Elect voor jou kan doen? Registreer vandaag nog een gratis proefaccount en check onze database!