Een duik in de database

Door

Tweakers Elect is nu een half jaar up and running en inmiddels hebben bijna 8000 techies zich ingeschreven. Tijd om eens wat facts & figures uit de database met jullie te delen.

Tipje van de sluier: de best verdienende Electers zijn de IT-architecten. En je bent spekkoper als je specialiteit PostgreSQL, backend of Microsoft SQL is.

Wie hebben we daar?

Samenstelling database

Wie hebben we eigenlijk in huis? Developers zijn het best vertegenwoordigd in de database (15%), maar ook Engineers en Systeembeheerders zijn goed vertegenwoordigd (7%). De grote minderheid bij Tweakers Elect: Applicatiebeheerders (1%) en Scrummasters (0.7%).

Qua skills zijn PHP en Javascript het best vertegenwoordigd (beide 8%).

Money money money, it must be funny?

Gemiddeld gewenst salaris per functiegroep

Wie 'maakt de meeste money'? Nou, dat is duidelijk: IT-architecten zijn de grootverdieners binnen onze database. Hun gemiddelde gewenste salaris ligt op 56k per jaar.

Hierna volgen de Managers en de Scrummasters, met respectievelijk 52k en 47k.

Maar voor wie is het salaris not so funny? Voor Designers en Web developers. Respectievelijk verdienen/vragen zij 32k en 31k. Hekkensluiter is de Servicemedewerker met 26k.

Gemiddeld salaris per jaren werkervaring

Hoe lang moet je werken in een tech functie om een bepaald salaris te verdienen? We keken in onze database en zagen dat mensen die bijvoorbeeld 5 jaar werkervaring hebben, gemiddeld 39k verdienen. Starters (1 jaar werkervaring) moeten het doen met 25k.

Gemiddeld salaris per skill

Wat moet je kunnen om binnen te lopen? De skills liggen salaris-technisch redelijk dicht bij elkaar, maar je bent spekkoper als je specialiteit PostgreSQLbackend of Microsoft SQL is.

Tijd is geld?

Reistijd

Jazeker, er zijn mensen in onze base die 0 (nul!) minuten willen reizen. Diva’s. Het merendeel geeft aan reistijd van een uur acceptabel te vinden. 8% Wil zelfs anderhalf uur reizen voor zijn/haar ideale baan.

Verhuizen

Een uur reizen: oké. Maar verhuizen? Nee. Dat gaat het merendeel (80%) van de Electers letterlijk te ver. 3% Is echter wel in voor een nieuw avontuur.